Voor de meeste mensen is ademhalen heel gewoon. Toch zijn er meer dan een miljoen mensen in Nederland met een longziekte. En voor hen is ademhalen een terugkerende of voortdurende strijd. Een strijd die ze niet alleen kunnen winnen. Het Longfonds strijdt voor gezonde lucht en gezonde longen, voor en met iedereen. We maken onderzoek mogelijk, we pakken vieze lucht aan en we doen er alles aan om kinderen rookvrij op te laten groeien. We komen op voor de beste zorg voor longpatiënten, en voor iedereen die dat misschien ooit wordt.

Regie nemen

Mensen willen steeds meer regie nemen, maken bewust eigen keuzen en nemen een actieve rol in hun gezondheid. Wij bieden longpatiënten handvaten om een zinvol leven te leiden ondanks hun ziekte.

Gezonde longen zijn van levensbelang

Onze longen hebben direct contact met stoffen die grote gezondheidsschade kunnen veroorzaken. Denk aan fijnstof en rook. Dit geldt niet alleen voor mensen met een longziekte, maar ook voor mensen met gezonde longen. Deze onderwerpen zetten we op de kaart in Nederland om gelijkgestemden aan elkaar te binden en te activeren in de strijd voor gezonde lucht en gezonde longen.

Patiënt staat centraal

De kracht van het Longfonds is dat zij de ervaring van de longpatiënten ophaalt, deelt en vermenigvuldigt.

Samen impact realiseren

Resultaten bereiken we door samen te werken; gezond of ziek, leek of professional, onbetaalde of betaalde medewerker. We omarmen nieuwe lokale en landelijke initiatieven en verbinden belanghebbenden met elkaar.