De DJ’s op de Plastic Monster Rave? Gregor Salto en Lucien Foort!

Niemand minder dan Gregor Salto blaast ons richting Unilever op 21 maart. Dit Haarlemse icoon voorziet de Plastic Monster Rave van house met een tropische twist. Hij wordt daarna door de internationaal bekende Lucien Foort opgevolgd. Net wat we nodig hebben op de eerste dag van de lente. 

Salto sinds 2005

Salto, Latijn voor dans, zet al veertien jaar ledematen in beweging. In 2005 heeft hij ‘Can’t Stop Playing’ met Dr. Kucho uitgebracht, gevolgd door tracks als ‘Mas Que Nada’, Paris Luanda’ en ‘Damelo’. Noem het Latin house. Of house met een tropische twist. Of gewoon eclectische dance, want zoals Gregor zelf zegt staat hij bekend om zijn ‘verscheidenheid.’

Raven met Gregor en Lucien

Op 21 maart is Gregor Salto de man die de Plastic Monster Rave in gang zet. Als eerste DJ blaast hij ons richting Unilever, waar we het bedrijf confronteren met het Plastic Monster. Belangrijk vindt Gregor, want: ‘We moeten de wereld laten zien dat we minder plastic moeten produceren en dat er veel minder plastic verspild moet worden. We kunnen allemaal ons kleine steentje bijdragen. We kunnen laten zien dat het anders kan en anders moet.’

De tweede set is vanaf 20.30 uur in handen van de veelgevraagde DJ Lucien Foort, die bekendheid vergaarde met wereldhit ‘Quadrophonia’ en samenwerkte met onder andere Carl Cox, Roger Sanchez en Sven Väth.

De Plastic Monster Ship Tour

De Plastic Monster Rave is de eerste stop van de Plastic Monster Ship Tour. Tijdens deze scheepsexpeditie gaat Greenpeace de Rijn op en de producenten van wegwerpplastic af. Unilever is een van de grootste levensmiddelenfabrikanten en tegelijkertijd een van de grootste vervuilers. Tijd voor de fabrikant om verantwoordelijkheid te nemen voor het Plastic Monster.

Bron: Greenpeace