Dringend hulp nodig voor Venezolanen

Stel je voor dat het goedkoper is om je billen af te vegen met geld dan met wc-papier. Dat een glas sinaasappelsap in jouw land  500 dollar kost. Dat insuline en antibiotica nergens te krijgen zijn. Wat doe je dan als je kind suikerziekte heeft? Of als je vrouw moet bevallen?

Dan ga je op zoek naar voedsel en medicijnen. Miljoenen Venezolanen hebben dat inmiddels gedaan. Steeds meer van hen komen terecht op de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en CuraƧao. Waar ze in voortdurende angst leven en zelf moeten uitzoeken hoe ze aan eten en onderdak komen.

3,4 miljoen Venezolanen zijn naar buurlanden als Colombia en Peru getrokken. Lopend. Een lange tocht die veel van hen op teenslippers afleggen. Hun schoenen hebben ze onderweg moeten verkopen, of zijn gestolen terwijl ze sliepen langs de kant van de weg. Uitbuiting, seksueel misbruik en geweld zijn aan de orde van de dag. Wanhoop en honger ook.

We kunnen deze mensen niet aan hun lot overlaten. We moeten ze helpen. Help mee. Geef op Giro5125.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *